„DELFINTÁBOR CESARICABAN”

2018. június 30.- július 9.-ig, 9 éj/10 nap

A DELFINEK számomra TANTRIKUS LÉNYEK, ÖRÖMLÉNYEK.Arra tanítanak a földi megjelenésükkel, hogyan lehet örömben, elfogadásban, a társakkal harmóniában, egységben élni. Úgy teremteni, hogy abban öröm, élvezet és harmónia legyen. Ugye egyetértetek? Hiszen, ha ránézel egy delfinre, látod a mosolygós ábrázatát, érzed a vidám, könnyed kedves lényét.

negy delfin

Nekem példaképeim, mert szeretem magam, ha ilyen vagyok: örömmel teli, kedves, mosolygós és együttműködő, segítő másokkal.

2007-től, minden évben tartok Delfin Táborokat Horvátországban, hogy a Delfin tulajdonságokat megélhessük csoportban. Alapvetően az örömteli együttes nyaralásról, pihenésről szólnak, amit emelnek a csoportgyakorlatok a testi-lelki egészségünkért.

Az idén újdonság, hogy júliusban CESARICABAN tartok tábort. A hely viszonylag közel van a Losinj szigethez, ahol sok delfin található. Lehetőségünk lesz meglátogatni őket.

Cesarica, egy kis üdülőfalú, a Karner Öböl térségében, Karlovagtól 7 km-re, a Pag szigettel szemben, a festői Velebit hegység lábánál található.

repulorol.jpg

Egy három apartmanos üdülőházban fogunk lakni, amely a tengertől 30 m-re található. Az apartmanokban kettő és három férőhelyes szobák vannak, zuhanyozós fürdőszobával, jól felszerelt konyhával és a tengerre néző nagy teraszokkal. Elég nagy udvar tartozik hozzá, ahol a kerti sütögetéshez is a teljes felszerelés adott.

haz2

Ház előtt a tengerparton két saját napozóstég van. A tenger aprókavicsos, lassan mélyülő, akik nem tudnak jól úszni is kedvező az úszkálásra.

part

Napi program:

Reggelente a tengerparton „napüdvözlet” energiagyakorlatok. Dolgozunk a „delfinekhez” méltó csoportegységért, az örömteli napért. Megtapasztalhatjátok, hogy mennyire másak a napok, ha így kezdjük el, hogy az energiát tudatosan alakítjuk.

Napközben strandolunk, sétálunk, kirándulunk.

Esténként tartok előadásokat, végzünk csoportgyakorlatokat, esetleg táncolunk, vagy szép filmeket nézünk, beszélgetünk, bámuljuk a csillagokat, éppen amihez a csoportnak kedve van. A cél az egység, a szeretetteljes együttlét, az öröm.

A programot színessé teszik a kirándulások:

(1) Első nap a Cesaricaba vezető utunkat megszakítva, megnézzük Senj legnagyobb nevezetességét a Nehaj erődöt.

Nehaj 2

Az erődöt 1558-ban Ivan Lenkovic építette, a törökök elleni védelmet szolgálta.Ma nyaranta zenei programokat tartanak a várban, ezen felül múzeum és étterem működik benne. Ebből a város feletti hegyen álló várból csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk, látható a tengerpart, a környező szigetek, és a hegyek.

(2) Kirándulás Karlobagba, a Cesaricatol 7 km-re található hangulatos kisvárosba. Ahova még akár gyalog is el tudunk menni.

https://www.facebook.com/177626996105362/videos/266052453929482/

karlobag kepek 01

(3) A Zavratnica fjordahol 3-4 m-es sziklák közötti csodálatos öbölben, egy gyönyörű, tiszta vizű strand található. Csodás lesz az édesvízben úszkálni.

Zavratnica

(4) Verlebit hegység/ Kubus kilátó

StaraVrata 927 méter magas hegycsúcson, egy kör alakú kilátó található. Innen lépcsőkön lehet továbbhaladni a Kocka nevű alkotáshoz. Ez a misztikusnak tűnő alkotás egy 1,5 x 1,5 méteres, egy kőtömbből kifaragott kocka (kődarab), mely négy kőgolyóra állítottak. Szép időben jól látható innen Karlobag, a Pag sziget és az egész Velebit-csatorna.

Teneza osv Velebit Kubus

Terézia tanösvény Karlobag és Gospic településeket köti össze. Ez volt az eredeti földút, itt közlekedtek évszázadokon keresztül a helyi parasztok, kereskedők. Mária Terézia elmékére ma egy tanösvény található itt, mely a Velebit-hegység legszebb részein viszi keresztül az ide látogatókat. A kis túra mintegy másfél óra alatt letudható.

(5) Hajókirándulás kishajóval, a ház előtti stégről, delfinnézőbe.

Már a szállásadónk a ház előtt is látott Delfineket. Uticélunk Veli Losinj, ahol a delfin kutató központ található Lisinjba és a mellette levő Cres szigetnél sok delfin található. Reméljük látni fogjuk őket.

A következő videón láthatjátok a hajót, amit bérelni fogunk:

Boat Trip Holiday Croatia 2015 | MaDi Tours Karlobag - Pag | GoPro

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=t5UdSBWMh4c

pag sziget

(6) Smiljan,Nikola Tesla szülőfaluja a Velebit hegységben található. Itt megtekinthetjük a szülőház-múzeumát, valamint egy tudománytörténeti parkot is.

1200px Nikola Tesla Smiljan 04

Cikk a geniuszról:

https://avilagtitkai.com/articles/view/napvilagra-kerult-tesla-kozel-120-eve-titkositott-interjuja-megrazta-a-vilagot

(6) Útban hazafelé megállunk aLika magas hegyei között található festői falucskában, KuterevoKrasnoban. Itt megnézzük, a világviszonylatban is egyedülállónak számító, anya nélkül maradt mackók menedékhelyét.

Nyaralás költségei:

Szállás, tábordíj és az utazás díja: 150 € és 42.000 Ft

A kirándulásokból a hajókirándulás költségét nem tartalmazza az ár.

Foglalási díj: 30.000 Ft 

Maradék összeg befizetési határideje: május 30.

Utazás: 7-9 személyes kisbuszokkal Budapestről.

Étkezés: önellátás

Létszám: 12-16 fő.

Javasolom, hogy minél előbb biztosítsátok a helyeteket a foglaló befizetésével, mivel a gyorsan betelik a korábbi évek tapasztalata szerint.

Szeretettel látlak Benneteket a Delfin Táborban!

Fanni