„DELFIN” tábor

2018. augusztus 26. – szeptember 6.-ig, 11 éj/12 nap.

Hvar szigeten tengerparti üdülés

clip image001 0000

kirándulás Mostar-Visokó-piramisok

delfin tt

 

Programunk:

Aug.26-szept.2-ig, (8 éjszaka), Hvar szigeten üdülés.

Első nap korán reggel Budapestről indulunk. Végig szinte autópályán megyünk Horvátországba a Zágráb-Split útvonalon. Dvernikbőlátkompolunk a szigetre, ami egy fél órás hajóút. A szállásunk a sziget másik oldalán van, ezért szinte az egész szigeten áthajtunk, ami gyönyörű út a hatalmas hegyek között.

Visszahív a borókafenyő és levendula illatú HVAR SZIGET varázsa. 2008 óta idén hatodszorra tartok itt tábort. A sziget nagyon különleges, a föld 10 legszebb szigete közé tartozik! Azt mondják, hogy a 12 kristálykoponya egyike itt van elrejtve.
Mindig megtapasztaltuk a különleges gyógyító energiáját. Gyönyörűséges fürdő és kiránduló lehetőségek vannak. A fjordos partokon jól el lehet rejtőzni, ringatózni a kristálytiszta, smaragd színű vízben. Főleg reggel, amikor nincs kint senki még, nagy a csend. Ez kihagyhatatlan, ezért reggel a parton kezdjük a napot energiagyakorlatokkal. Ráhangolódva természet felejthetetlen szépségére meditálunk. Ez ritka lehetőség megtanulni az élő természet segítségével az önvalónkhoz visszatalálni. Napközben fürdünk, kirándulunk, csodás helyek vannak a szigeten. Nagyon szeretünk még azért is itt lenni, mert a közös csoport rendezvényekre a szállásadónk megfelelő helyet tud biztosítani. Aki itt volt, senki nem felejti el, mikor esténként gyönyörű zenékre órákon át táncoltunk, sem a jó beszélgetéseket, közös főzéseket, azt az egységet, szeretetet, ami összekapcsolt mindnyájunkat egy igazi csapattá – akár a Delfineket. Természetesen, ez most is így lesz!

clip image003

Röviden egy kis ismertetés a szigetről:

Hvar a türkizkék öblök, olívaligetek, szőlőskertek, zöldellő pineaerdők, valamint a kábító illatú rozmaringok és levendulamezők csodálatos egyvelege.  A mediterrán jellegzetességeket külön-külön újra mindig felfedezhetjük a dalmát szigetvilágban, ám itt Hvar - szigetén együtt fordulnak elő, felejthetetlen összképet alkotva. Mintegy 70 km ez a karcsú szépségű sziget.Rendkívül kedvező klímája miatt a horvát Madeirának is hívják. Évi átlagban 2724 órán át süt a nap.A történelmi városkákban díszes templomok és paloták hirdetik letűnt korok nagyságát.
A turizmus a sziget északi részén fekvő négy legfontosabb település vonzáskörzetére összpontosul: Hvar városa a déli parton, Stari Grad, Jelsa és Vrboska(itt van a szállásunk)a szárazföld felőli oldalon.

VRBOSKA

clip image004 0011

Vrboska a sziget egyik legkisebb városkája, egy védett öbölben, érintetlen sűrű fenyőerdő közepén épült. Az öböl közepén egy apró szigetecske található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik ott hidakkal van összekötve aa két part, éppen ezért "kis Velencé"-nek is hívják.A város tele van gótikus, reneszánsz vagy barokk stílusban épült házakkal, melyek közt apró utcák kígyóznak. Vrboska már az antik idők óta lakott, kis halászfaluból fejlődött várossá. A sziget legfontosabb építészeti emlékműve a Jóságos Szt. Mária bástya temploma (fenti képeken). A templomtól nyugatra a XV. sz.-ban épült barokk szt. Lőrinc templom helyezkedik el.

   clip image006 0008 clip image008 0005

A környéken termelt zöldségfélék, friss hal, házi olivaolaj, friss fűszerek minden vendégnek igazi ínyenc élmény lesz, főleg igazi hvari borral. A legjobb pálinkát és bort mindig itt a szigeten vettünk!

Vrboska ismert a szép aprókavicsos, sziklás vagy homokos strandjairól, ahol tiszta a levegő, kristálykék a tenger és érintetlen a természet. Vrboska strandjaira a környező településekből is átjönnek, a hosszan elnyúló partok tagoltsága miatt. Ez a félszigetszerű nyúlvány, ami lehetővé teszi azt, hogy szinte minden nagyobb szikla után van egy öböl, ahol lehet fürödni.
A szállásunkhoz legközelebbi strand kb. 15 perc sétára van. Ha tovább megyünk befelé a földnyúlványon, a fjordos part mentén találhatók búvóhelyek, ahol elkülönülhetünk. Szeptemberben egyébként is csendesebb. Mellette nudista strand is van.
A szigeten csodás fürdő- és kiránduló helyek vannak. A kedvencem a Hvar, a fővárosa szigetnek, a középkori erőddel és csodás kikötővel, ahova el fogunk menni egy nap kirándulni.Az alábbi képek korábbi évek táborain készültek.

clip image010 0005 clip image012 0004

Kirándulások 10-12. napok

Szeptember 3-án reggel átkompolunkDverniken keresztül a szárazföldre. Útban Bosznia felé, meglátogatjuk a csodás imotski tavakat.

Imotski, a DalmatinskaZagora mélyen benyúló hátországában, a Biokovo-hegység mögött, Bosznia-Hercegovinának Dalmáciával való ölelkezésében megbúvó kőarchitektúrájú és földközi tengeri éghajlatú kisváros, csupán 50 km-nyire van a tengertől. Nevezetessége a Vörös-tó, Európa legmélyebb karszttava, és a Kék-tó.

delfin tt 2

A Red Lake, vagyis Vörös-tó nevű víznyelőt, mely biológus kutatók szerint - vízrajzi kapcsolatainak hála - még a romániai Gyilkos-tóval is összeköttetésben áll, ami egészen egyedülállónak számít. A Kék-tó közvetlenül a Red Lake szomszédságában terül el. Igazi turistacsalogató, hiszen azúrkék vize fürdésre is alkalmas, legalábbis az volt néhány évvel ezelőttig. A várost a török korból származó Topana nevű erőd uralja. A természeti látványosságokon és változatosságokon.

Az éjszakát a Mostarhoz közeli Citlukban töltjük egy magán fogadóban. A szállásadó nagyon finom friss vacsorával vár bennünket és hasonló minőségű reggelire is számíthatunk

Szept. 4.-én Kirándulás: Mostar- Kiseljak.

Mostar, fél órára van a szálláshelyünktől, ezért lesz elég időnk kb. 4 óra, hogy megnézzük nevezetességétaz Öreg hidat (Stari Most) és a bazárt.

 clip image008 0004

Páratlan szépségű a Stari Most, amelyMostar fő nevezetessége, a világörökség része. A hidat kilenc évig építették a halvány „tenelija” kőből, ami nap helyzetétől és erejétől függően, akár a rendkívüli indiai Tádzs Mahal, változtatja a színét. A híd egész környezete mágikus. A csodás természeti környezet és a híd melletti apró kávézók, bazárok együttese elvarázsol. Számomra olyan, mintha Aladin csodalámpájának világa kelne életre. Számítsatok rá, hogy rengeteg gyönyörűséges tárgyat lehet itt venni, olyan ajándékokat a családnak, barátoknak, amik nagy örömet okoznak mindenkinek és rendkívül olcsóak.

Mostart megnézve folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre Kiseljakba, amely 15 km-re van Visokótól. Páratlan szépségű utazásban lesz részünk. Végig utazunk a smaragd színű Neretva völgyön, amelyet égig érő hegyek szegélyeznek. Egyes részei a Himalájára emlékeztetnek (mint az alábbi kép).

DSCF6561

Útközben megállunk többször a tájban gyönyörködni és ebédelniJablanica egyik csodás éttermében, amelynek ablakából rálátni a gyönyörű tájra.

delfin tt 3

Este érkezünkKiseljakba a szálláshelyünkre. Itt egy nagyon jó színvonalú, modern motelban lesz a szállásunk, két ágyas szobákban. Bőséges svédasztalos reggeliket kapunk. Már három alkalommal aludtunk itt és nagyon megvoltunk elégedve.

Szept. 5.-én meglátogatjuk aVisokói piramiskomplexumot.

clip image012 0003

Visokói piramiskomplexum rendkívüli élmény az energetikai hatása miatt. Immár negyedszer hozok ide csoportot 2014 óta.

Visokói piramisok a Föld legrégebbi piramisai közül valók, több mint 30 ezer évesek. A piramisok egy Fibonacci spirál mentén vannak elhelyezve. A legnagyobbak: a Nap piramis, amely 220 m, a Hold piramis 190 m és emellett a kisebbek a Sárkány, a Szeretet és a Földanya elnevezésű piramisok. a legjelentősebb a Nap piramis.

2015 őszén voltam először a piramiskomplexum alagútrendszerébe, ahol megtapasztaltam az energiát, amelynek alapján számomra minden kétséget kizáró, hogy igaz a feltáró régész dr. SemirOsmanagic állítása a piramiskomplexum valódiságáról. 

Egy egész napunk és egy reggelünk lesz arra, hogy megnézzük a nevezetességeket: Nap piramis, Hold piramis, katakomba és ..   A pontos programot időben majd a helyszínen beszéljük meg a magyar idegenvezetővel. De úgy fogom szervezni, hogy a napfelkeltét a Nap piramos tetejéről fogjuk megnézni az utolsó napunk reggelén.

Mit fogunk látni?

Nap piramis:

Aki nem akar felmászni a Nap piramis tetejére, eljuthat a jelenleg végzett feltáró munkák helyszínéig. A belőpő díj 5 €-ba (=10KM) kerül fejenként. A hegy alján van egy nagyon kellemes vendéglő, ahol szívesen elidőztünk tavaly. Itt bevárhatók azok, akik megmásszák a hegyet.

clip image014 0003

Fent láthatóak, már a földtől és a növényzettől letisztítva a Nap piramist borító hatalmas kőtömbök.

clip image018 0000

Itt találkoztunk 2015 szeptemberében a nemzetközi brigádokkal, akik a köveket megtisztító munkákat végzik. A tavalyi szeptemberi látogatásunk alkalmával, rövid időre be is álltunk közéjük. Nagy élmény volt!

Remélem, minél többen feljöttök a 6.-án hajnalban a Nap piramishegy tetejére. Egy ideig fel tudunk menni autóval, de a csúcsra csak gyalogosan. Javasolom, hogy hozzál magaddal segítségül hegymászó botot, amire a Hold piramishoz is szükséged lesz. Csúszást gátló cipőben gyertek és ennek megfelelő ruhában. Nagy élmény lesz a piramis tetején, mert megtapasztalhatjuk a piramis döbbenetes energia kisugárzását. Fizikusok 4,5 m sugarú, a piramis tetejéről feltörő elektromágneses sugarat észleltek. Olasz és finn szakértők a piramis csúcsán mértek ultrahang sugárzást, amelynek rendkívüli a gyógyító hatása.

Gondolj bele, hogy ez mennyire izgalmas, hiszen egyre jobban bizonyítást nyer, hogy a piramisok beavató helyek voltak. Rendkívüli mértékben megemelik az energiaszintet és ezáltal lehetségessé vált a belső utazás. Ehhez kapcsolódik a másik rendkívüli funkciójuk, hogy galaktikus internet hardverként működtek. Az energia = információ. Úgy gondolom, hogy ha ebbe az energiasugárban tartózkodunk és ráhangolódunk meditációban (amit ahogy felérünk, megtesszük), akkor beleolvashatunk a piramis rendszer „titkainak könyvébe”, rendkívüli belső utazásban lehet részünk. Ez még akkor is működik, függően a befogadásunk szintjétől, ha nem is jelenik meg rögtön a tudatos tudatunkban. A tudatalattink veszi az információt és egyes élethelyzeteinkben aktiválja. Ezért tartom fontosnak, hogy a korábbi napokban a tengerparton előkészüljünk, hogy minél nyitottabbá váljunk a magas energiára.

Labirintus rendszer:

Magyar nyelvű idegenvezetéssel. A belépődíj: 10€

clip image018 0001

Tunel bejárata.

Már a tunel bejárata előtt kint a szabadban is érzékelhető a nagyon magas energia.  Felhívom a figyelmeteket, hogy a járatokban 12 fok van, ezért ennek megfelelő öltözetet hozzatok.

Fantasztikus élményt adó és rendkívüli gyógyító hatású jelen lenni. Csodának számít, hogy a több ezer éve itt élő emberek olyan földalatti rendszert alkottak, amelyben magas oxigén tartalmú levegő van. A földalatti termekben levő ionizációs szint meghaladja a 43 ezer negatív ionos szintet, ami duplája az átlagos földi koncentrációnak. Ennek következtében ezek a termek rendkívüli gyógyító és fiatalító hatással rendelkeznek. A legdöbbenetesebb, hogy semmiféle negatív sugárzás (pld. Hartman) nincs jelen. Ezt úgy érték el, hogy kerámiaszobrokat helyeztek el a vízfolyások felett, amelyek a negatív energiát pozitívvá alakítják. Ennek következménye, hogy az alagútrendszerben található talajvizek tökéletes kristályszerkezettel rendelkeznek, hasonlóan Emoto híres publikációjához.

clip image020 0001

A fenti képen az egyik hatalmas dolomit látható, rajta rovásjelekkel, amelyek több kerámia dolomiton is megtalálhatóak.  Körbeálltuk, rátettük a kezünket, hogy érzékeljük jobban az energiát. Szent, tiszta, emelkedett térben éreztük magunkat, mintha templomban lennénk.

Mindenki számára, aki ide eljön, áldást hozó tapasztalatot ad ez a hely.  Minden alkalommal úgy éreztük, mintha energiaturbót kaptunk volna, legalább egy hónapig éreztük még tapasztaltuk energiaszintünkben a hatását. Ez a magasrendű energia beépül, mint információ a tudatalattinkba, és pozitív hatása lehet a jövőbeni életünkre.

Hold piramis:

Lépcsős piramis, amely 180 méter magas. Túrisztikai élmény a megmászása. 2014-ben, akik velem voltak mindig emlékezni fognak rá. Holdtöltekor másztunk fel a rendkívül csúszós talajon, igazi női beavatás volt. Fontos megfelelő cipő és akinek szükséges a bot.

delfin tt 4

Földanya templom:

delfin tt 5

Számomra ez a hely a legmagasabb energetikájú Visokóban. Felejthetetlen élményem volt, amikor tavaly júniusban itt együtt meditáltunk és hozzánk csatlakoztak külföldi túristák. Minden alkalommal itt Bosznia energetikai tisztulásáért és a Kárpát Medence népeinek békéjéért meditálunk.

Szeptember 6-án utazunk haza, a Nap piramis hajnali látogatása után.

Útközben pár órát eltöltünk Zavidoviciben ahol a Földünk egyik legnagyobb kőgolyó lelőhelye található.

DSCF6687

Hasonlókat Costa Ricában találtak. Több tonnás nagyságúak is vannak közöttük. Anyagukat még nem elemezték, de a barna és vörös színek nagyon magas vastartalomra utalnak. Osmanagic, a boszniai piramisok kutatója szerint, egy ismeretlen ősi civilizáció lakta Európát több ezer évvel ezelőtt, akik nagyon fejlett technológiával rendelkeztek. Szerinte azért hozták őket létre, hogy a pozitív energiát összegyűjtsék vele gyógyítás céljából.

Előre láthatólag 18-19 óra tájban érkezünk meg Budapestre.

Szállás:

Hvaronnyolc éjszaka2 ágyas appartmanokban. Egy appartman két, külön ágyas szobából, nappaliból konyharésszel és fürdőszobából áll. Önellátás.

Boszniában Citlukban 1 éjszaka fürdőszobás két ágyas szobákban. Szállásadó házias vacsorával vár és reggelit kapunk.

Kiseljakban2 éjszaka, két ágyas szobákban leszünk elhelyezve, gazdag svédasztalos reggeli benne van a szobaárban.

Utazás:

Az utazást vállaló résztvevők segítségével tudom megoldani. Az utasokat összeszervezem. Egyenlőre, erről nem tudok pontosabb információt adni. Várom azok jelentkezését, akik ezt vállalják, akiknek jelentős kedvezményt adok.

Részvételi díj:

Szállás és a tábor díja együttesen 290 €.

Utazás várható költsége az előző évek alapján: 30-35 ezer Ft kalkulált összeg, amelyettartalmazza az üzemanyag, az autópályadíj és a komp kalkulált összegét.

Előlegfizetés a jelentkezéskor: 100 €.

Az indulás előtt legkésőbb egy hónappal szükséges a teljes összeget kifizetni, az útiköltséggel együtt. Lemondani csak akkor lehet, ha helyetted találok jelentkezőt.

Visokoban a kirándulás költségei, amelyek a részvételi díjjal együtt fizetendők

Belépő katakombába:10 €

Nap piramis és az idegenvezetés 3200 Ft (együttesen váltom át KM-re).

 

Fontos még kalkulálnod a boszniai két napra két meleg étkezéssel 10-15€ értékben.

10 KM=1600 Ft. Érdemes a költőpénzt KM-ben hozni, mert az €-bólKM-ben adnak vissza. Mostari bazárban lehet €-val vásárolni, ott €-ban vissza tudnak adni.

Bosznia lényegesen olcsóbb, mint Horvátország, az ajándékokat érdemes itt venni.

Jelentkezés:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Mobil: 30/659-0589

Lőcsei Fanni

Út fenti leírása www.delfintrening.hu honlapomon olvasható.

Kérlek, add tovább mindazoknak, akiket érdekelhet, amit megköszönök!